Reseptit

Rapuja etelävaltioiden tapaan eli cajun-tyyliin

Rapuja etelävaltioiden tapaan eli cajun-tyyliin valmistetut ravut voi syödä lautaselta. Toinen vaihtoehto on kääräistä muutama rapu, perunaa ja maissia sanomalehteen, niin että jokainen ruokailija saa oman käärönsä.
Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg pakasterapuja
  • 1 kg uusia perunoita
  • 3-4 maissintähkää
  • 4-6 uutta sipulia

Mausteliemi:

  • 5-6 l vettä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl cayennenpippuria
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl Provencen yrttiseosta

Valmistusohje

 

1. Harjaa perunat huolellisesti puhtaaksi. Paloittele maissintähkät 2-3 osaan. Lohko sitruuna.

2. Kiehauta vesi ja mausteet, sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet isossa kattilassa. Lisää perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää maissit ja sipulit. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja maissit ovat kypsiä.

3. Lisää ravut. Heti kun ravut ovat lämpimiä, ruoka on valmis. Kaada vesi pois ja tarjoile kuumana.

X