Reseptit

Rapujen keittäminen

Rapukausi on parhaimillaan, joten tässä ohjeet rapujen keittämiseen.
Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 40 elävää rapua
  • 5 kpl vettä
  • 2 dl merisuolaa
  • 4 sokeripalaa
  • runsas puntti kruunutilliä

Valmistusohje

Pidä ravut elävinä sumpussa. Huuhdo ennen kypsennystä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi noin 10 litran kattilassa sokerin, suolan ja tillikukintojen kanssa. Upota ravut yksitellen kiehuvaan veteen. Keitä 12 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä, kun vesi kiehuu uudelleen. Ota kattila liedeltä ja jätä ravut jäähtymään liemeen. Nosta ravut pöytään tuoreiden tillikukintojen kruunaamina.

Pakasteiden uudistaminen:

Pakastetut ravut uudistetaan kiehauttamalla. Samalla torjutaan mahdolliset kuljetusketjun salamatkustajat. Keitä liemi kuten edellä ja upota hiukan sulaneet, huuhdotut ravut liemeen. Kiehauta ja jäähdytä.

X