Rapukeksit mädillä ja wasabimoussella
Reseptit

Rapukeksit mädillä ja wasabimoussella

Rapukeksit mädillä ja wasabimoussella ovat helppotekoisia pikkusuolaisia vaikkapa pääsiäisaterian alkuun. Rapea rapukeksiherkku pitää nauttia saman tien, sillä keksit pehmenevät nopeasti. Rapukeksejä myydään aasialaisissa marketeissa. Halutessasi voit korvata ne paremmin täytteitä kestävillä krustadi-kupeilla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapukeksit mädillä ja wasabimoussella

  • 50 g kirjolohenmätiä
  • 1 kevätsipuli
  • 10 cm: pala tuoretta kurkkua
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1-2 rkl wasabia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • n. 35 kpl (20 g) rapukeksejä

Valmistusohje

Rapukeksit mädillä ja wasabimoussella tehdään helposti näin:

1. Huuhtaise mäti tiheässä siivilässä ja valuta kuivaksi. Huuhtele kevätsipuli ja kurkku, hienonna pieneksi. Sekoita ranskankerma, wasabi ja sitruunamehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

2. Levitä rapukeksit tarjoiluvadille. Lusikoi kekseille wasabi-ranskankermaa ja mätiä. Lisää päälle hienonnettua kurkkua ja kevätsipulia. Tarjoile heti, sillä rapukeksit pehmenevät nopeasti.

Katso myös: Mäti-lohisuupalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Mini-hasselbackan perunat, mätiä ja Västerbotten-cremeä

X