Reseptit

Rapusalaatti ja wasabikastike

Rapusalaatti saa ytyä wasabilla täpäköitetystä majoneesikastikkeesta. Helppotekoinen salaatti sopii hyvin rapujuhlien tarjottavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapusalaatti:

  • 300-400 g jokiravunpyrstöjä tai jättikatkarapuja
  • 5 dl erilaisia salaatteja (lehtisalaatti, pinaatti, frisee, jääsalaatti)
  • 2-3 avomaankurkkua
  • 200 g sokeriherneenpalkoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Wasabimajoneesi:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa

Viimeistelyyn:

  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Rapusalaatti ja wasabikastike tehdään näin:

1. Valuta ravut lävikössä.

2. Pese salaatit tarvittaessa ja linkoa ne kuiviksi. Revi salaatinlehdet haarukkapaloiksi suoraan vadille.

3. Kuori kurkut ja leikkaa paloiksi. Huuhtele ja kuivaa sokeriherneen palot.

4. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy ja sitruunamehu sekä mausteet. Kääntele seoksessa kurkkupalat ja sokeriherneen palot. Levitä ne salaatille.

5. Ripottele salaatin pinnalle ravut.

6. Sekoita wasabikastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatille.

7. Viimeistele rapusalaatti hienonnetulla tillillä.

Katso myös: Avokado-katkarapusalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti

X