Rapusalaatti ja wasabikastike
Rapusalaatti saa ytyä wasabilla täpäköitetystä majoneesikastikkeesta. Helppotekoinen salaatti sopii hyvin rapujuhlien tarjottavaksi.
Ainekset
Rapusalaatti:
- 300-400 g jokiravunpyrstöjä tai jättikatkarapuja
- 5 dl erilaisia salaatteja (lehtisalaatti, pinaatti, frisee, jääsalaatti)
- 2-3 avomaankurkkua
- 200 g sokeriherneenpalkoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Wasabimajoneesi:
- 1 dl majoneesia
- 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 2 tl wasabitahnaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/4 tl suolaa
Viimeistelyyn:
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Rapusalaatti ja wasabikastike tehdään näin:
1. Valuta ravut lävikössä.
2. Pese salaatit tarvittaessa ja linkoa ne kuiviksi. Revi salaatinlehdet haarukkapaloiksi suoraan vadille.
3. Kuori kurkut ja leikkaa paloiksi. Huuhtele ja kuivaa sokeriherneen palot.
4. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy ja sitruunamehu sekä mausteet. Kääntele seoksessa kurkkupalat ja sokeriherneen palot. Levitä ne salaatille.
5. Ripottele salaatin pinnalle ravut.
6. Sekoita wasabikastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatille.
7. Viimeistele rapusalaatti hienonnetulla tillillä.
Katso myös: Avokado-katkarapusalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous