Reseptit

Rapusilakat

Rapusilakoiden nimitys tulee niiden punaisesta väristä ja mausta, joka muistuttaa hieman rapua.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 nippu tilliä

vuokaan:

  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl öljyä
  • 1-2 dl tomaattipyreetä
  • ½-1 dl punaviinietikkaa
  • sokeria
  • suolaa
  • tilliä
  • kruunutilliä

Valmistusohje

Levitä silakkafileet leivin- tai voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla maun mukaan. Hienonna tilli ja ripottele se silakkafileille. Kääri fileet rullalle ja lado uunivuokaan.

Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi. Sekoita sipuli, öljy, tomaattipyree sekä viinietikka keskenään ja mausta seos maun mukaan suolalla sekä sokerilla.

Hienonna tilli ja tillinkukinnot ja lisää niitä reilusti tomaattiseokseen. Kaada seos silakkarullien päälle vuokaan.

Kypsennä rapusilakoita 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

X