Reseptit

Rasvaton kanakori

Nauti kanakorista kevyesti tällä rasvattoman kanakorin reseptillä.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerinfileitä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 5-6 (400 g) puikulaperunaa
  • hienoa suolaa, kurkumaa, paprikajauhetta

Makea chilidippi:

  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl chiliketsuppia
  • 3 rkl siirappia
  • 2 rkl balsamicoa

Currydippi:

  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua currya

Lisäksi:

  • jäävuorisalaattia

Valmistusohje

Rasvaton kanakori: energiaa 410 kcal/annos
1. Sekoita kananmunasta, kivennäisvedestä ja vehnäjauhojen ja leivinjauheen seoksesta sileä, melko paksu taikina. Taikina ei saa valua, mutta sen pitää olla muotoiltavissa ohuelti kanojen ympärille.
2. Halkaise broilerinfileet pitkittäin ja peitä ne taikinalla. Keitä kattilassa noin puoli litraa vettä ja mausta se suolalla, kurkumalla ja paprikajauheella. Upota taikinoidut broileripalat kiehuvaan veteen ja anna kypsyä minuutin verran. Nosta palat pois kattilasta ja ota pintaan hiukan väriä uunin grillivastuksen alla.
3. Halkaise puikulat neljään lohkoon ja kastele ne vedellä. Mausta hienolla suolalla ja paista 220-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 20 minuuttia.
4. Valmista dipit sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
5. Kokoa annokset ja tarjoa lisäkkeenä jäävuorisalaattia.

Resepti: Sami Garam

X