Reseptit

Ratatouille

Ratatouille on kasvisruokien parhaimmistoa. Ihana kasvismuhennos maistuu kesällä herkulliselta myös kylmänä ja sopii FODMAP-ruokavalioon.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Ratatouille on kasvisruokien parhaimmistoa. Ihana kasvismuhennos maistuu kesällä herkulliselta myös kylmänä ja sopii FODMAP-ruokavalioon.

Ainekset

  • 1 pieni munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • noin 1 dl tuoreita yrttejä (esim. basilika, timjami, rosmariini)
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kasvikset reiluiksi kuutioiksi. Kuullota öljyssä ensin munakoiso, sitten kesäkurpitsat ja paprikat. Lisää pannulle tomaattimurska ja mausteet.

2. Hauduta ruokaa noin 30 minuuttia ja tarkista maku.

X