Reseptit

Ratatouille-couscous

26.9.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kasviksilla höystetty couscoussalaatti maistuu lisukkeena, mutta vuohenjuustolla täydennettynä taipuu myös kokonaiseksi ateriaksi.

Ainekset

Ratatouille-couscous:

1-2 sipulia
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
(n. 200 g vuohenjuustoa)
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia

Couscous:

2 dl vettä
2 dl couscous-suurinoita
3-4 rkl sitruunan mehua
3-4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
(tuoreita yrttejä)

Valmistusohje

1. Kuutioi sipuli, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi ja hienonna valkosipuli. Kuutioi halutessasi vuohenjuusto.

2. Sekoita ainesten joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.

3. Levitä ainekset uuninpellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Tee couscous. Kiehauta vesikattilassa. Pane kulhoon couscous-suurimot ja mausteet.

5. Kaada vesi suurimoiden päälle ja peitä kulho. Anna suurimoiden turvota 10–15 minuuttia ja sekoita irtonaiseksi. Lisää halutessasi hienonnettuja yrttejä. Sekoita kasvikset couscousin joukkoon ja tarjoile.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *