ratatouille-couscous
Reseptit

Ratatouille-couscous

Kasviksilla höystetty couscoussalaatti maistuu lisukkeena, mutta vuohenjuustolla täydennettynä taipuu myös kokonaiseksi ateriaksi.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ratatouille-couscous:

  • 1-2 sipulia
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • (n. 200 g vuohenjuustoa)
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia

Couscous:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl couscous-suurinoita
  • 3-4 rkl sitruunan mehua
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • (tuoreita yrttejä)

Valmistusohje

Ratatouille-couscous valmistuu näin helposti:

1. Kuutioi sipuli, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi ja hienonna valkosipuli. Kuutioi halutessasi vuohenjuusto.

2. Sekoita ainesten joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.

3. Levitä ainekset uuninpellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Tee couscous. Kiehauta vesikattilassa. Pane kulhoon couscous-suurimot ja mausteet.

5. Kaada vesi suurimoiden päälle ja peitä kulho. Anna suurimoiden turvota 10–15 minuuttia ja sekoita irtonaiseksi. Lisää halutessasi hienonnettuja yrttejä. Sekoita kasvikset couscousin joukkoon ja tarjoia ratatouille-couscous sellaisenaan tai esimerkiksi grillattujen lampaankyljysten kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Savustettu kokonainen munakoiso ja jogurttikastike

X