Ravitseva ramen-keitto
Ramen-keitto tunnetaan japanilaisesta keittiöstä. Sen valmistamiseen tarvitset vain 10 minuuttia.
Ainekset
- 100 g possun tai naudan sisäfileetä
- 1 rkl sherryä
- 1.5 rkl soijaa
- 100 g vehnänuudeleita
- 5 dl kana- tai lihalientä
- inkiväärilastuja
- pala noria eli merilevää
- 1 keitetty muna
Valmistusohje
valmistusaika 10 min
+ marinoitumisaika •
1. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi lautaselle ja pirskota päälle sherry ja soija. Anna maustua jonkin aikaa. Kuumenna pannu ja kypsennä lihaviipaleet mausteliemen kanssa.
2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa purjo pitkittäin, pese ja pilko renkaiksi. Mausta lihaliemi inkiväärilastuilla. Lisää purjorenkaat liemeen ja keitä hetki. Lisää liemeen nuudelit, lihaviipaleet, merilevä ja kuumenna.
4. Annostele keitto kuppeihin ja lisää annoksiin munanpuolikkaat.
Kommentit
Ramen-keittoon voit käyttää inkivääritahnaa tai tuoreesta inkivääristä leikattuja lastuja, tai esim. 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna.
Kommentit
niin siis puhutaanko tässä nyt säilötyistä inkiväärilastuista, joita käytetään sushin yhteydessä puhdistamaan makuja suusta, vai inkiväärilastuista, joita saa punnitse&säästä -tyylisistä kaupoista? vai jostain ihan muista inkiväärilastuista? putosin kärryiltä.
Ramen-keittoon voit käyttää inkivääritahnaa tai tuoreesta inkivääristä leikattuja lastuja, tai esim. 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous