Reseptit

Ravunpyrstösalaatti

Ravunpyrstösalaatin lisänä maistuu rapeakuorinen leipä.
Teksti: Sirkka HIrvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 20 jättikatkaravunpyrstöä
  • 2 avokadoa
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 tomaattia
  • salaattia

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 rkl chilikastiketta
  • meri- tai mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Sulata ja kuivaa jättikatkaravunpyrstöt.Halkaise avokadot. Poista kivi, irrota hedelmäliha ja paloittele se. Valuta sitruunamehu avokadonpalojen päälle.

Huuhdo ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä salaattiaineet vadille tai kulhoon. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet. Sekoita kastike salaatin joukkoon tai tarjoa se erikseen. Lisänä maistuu rapeakuorinen leipä.

X