Red Velvet -kakku - tuorejuustolla täytetty marjakakku
Red Velvet -kakku on nimensä mukaan punainen väriltään ja suutuntumaltaan samettisen pehmeä. Tuorejuustokuorrutuksessa maistuu raikkaasti sitruuna.
Ainekset
Red Velvet -kakku
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1-2 tl suolaa
- 1.5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 dl rypsiöljyä
- 3 dl piimää
- 2 rkl punaista elintarvikeväriä
Tuorejuustotäyte:
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 100 g voita
- 3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- 2 dl tomusokeria
- puolikkaan sitruunan mehu
täytteeseen ja koristeluun
- 1 1/2 l tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, vadelmia, punaisia viinimarjoja)
Valmistusohje
Red Velvet -kakku leivotaan näin:
Red Velvet -kakku on muhkea ja täyteläinen marjojen ja sitruunan raikastama täytekakku.
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa käsin tai sähkövatkaimella. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää taikinaan etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.
2. Tee tuorejuustotäyte. Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää sitruunatahna ja -mehu. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.
3. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä. Levitä kerrosten väliin kuorrutusta ja tuoreita vadelmia. Levitä loput tuorejuustosta kakun päälle kuorrutukseksi. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.
Saatat pitää myös näistä marjakakuista, kuten Charlotte russe -kakusta, Raparperi-mansikkakakusta tai Marja-mascarponekakusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Huoneenlämpöisenä… varsinkin jos juusto on kylmää jää voi hyvin sekoittumatta.
Kommentit
Pohja on täydellinen! Tuorejuusto-voi seokseen voi jää pieninä nökäreinä. Pitäisiköhän molempien antaa lämmitä huoneenlämpöisiksi, josko sitten sekoittuisivat paremmin? Koitin kyllä vatkata kovalla teholla, mutta eivät sulautuneet yhteen.
Huoneenlämpöisenä… varsinkin jos juusto on kylmää jää voi hyvin sekoittumatta.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous