Reseptit

Rehevä maalaissalaatti

Rehevä maalaissalaatti maistuu alkuruokana tai osana buffetpöytää. Salaatin seuraksi sopii voimakasarominen valkoviini tai keskitäyteläinen viini.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • lehtisalaattia ja punamangoldia
  • 1 pkt viiriäisenmunia tai 4 kananmunaa
  • 1 prk marinoituja pikkuartisokkia
  • 1 rasia miniparsaa
  • 3 cm:n paksuinen tanko (noin 200 g) chevreä
  • silputtua basilikaa
  • 150 g fileepekonia
  • 1 nippu ruohosipulia

kastike:

  • 1 keltuainen
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tilkka vettä

Valmistusohje

Kypsennä miniparsoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Keitä viiriäisen munia 2–3 minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja halkaise munat. Leikkaa vuohenjuusto noin 2 sentin viipaleiksi, ripottele viipaleiden päälle reilusti basilikaa ja kääräise palat pekoniin. Kiinnitä cocktailtikuilla.

Mittaa kastiketta varten keltuainen ja sinappi kapeaan kulhoon. Vatkaa ja lisää öljy ensin tipoittain sitten ohuena nauhana. Lisää mausteet ja ohenna kastike sopivaksi tilkalla vettä.

Revi salaatti vadille, lisää artisokat, parsat ja munat. Kaada paistinpannulle tilkka öljyä, kuumenna pannu ja paista juustopaketit nopeasti kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Nosta juustot maalaissalaatin päälle. Silppua maalaissalaatin pinnalle reilusti ruohosipulia. Tarjoa kastike erikseen.

 

X