Reseptit

Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

27.9.2014 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kun valitset kunnon cheddarin tähän grillileipään älä pihistele juuston kanssa. Mitä enemmän sitä parempi, sanoo reseptin laatija Kira Åkerström-Kekkonen.

Ainekset

1/3 päärynää
2 rkl voita
1 tl hunajaa
6 salvianlehteä
2 viipaletta vuokaleipää
sipaus voita ja oliiviöljyä voiteluun
60–70 g aromikasta juustoa (esim. cheddaria tai fontinaa)
voita paistamiseen

Valmistusohje

 

1. Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Laita päärynät pannulle ja paistele niitä hiljalleen välillä kääntäen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja voi sekä päärynät ovat ruskistuneet.

2. Sekoita joukkoon hunaja ja salvianlehdet. Paista noin puoli minuuttia, kunnes salvianlehdet ovat käpristynyt hieman kasaan, ja mausta seos suolalla. Ota mahdolliset pannulla olevat nesteet talteen.

3. Voitele leipäviipaleet voilla tai sivele ne kevyesti oliiviöljyllä. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita ja aseta leivän päälle yksi kerros. Lisää päärynät ja kokoa päälle loput juustosta, aseta toinen leipäviipale päälle.

4. Ota esille puhdas paistinpannu ja laita iso nokare voita sulamaan keskilämmölle. Aseta leipä pannulle ja peitä kannella. Käännä leipä parin minuutin kuluttua, kun paistopinta on kullanruskea. Paista toinenkin puoli ja laske tarvittaessa lämpöä, ettei leipä pala. Leipä on valmis, kun juusto on sulanut. Sivele halutessasi lopuksi leivän pintaan päärynöistä irronnutta nestettä. Nauti välittömästi.

Vinkki: Aito cheddar ei ole sukua oranssin, muoviin pakatun kumiläpyskän kanssa, jota yleensä laitetaan hampurilaisen väliin. Osta sen sijaan juustotiskiltä jotain laadukasta, hyvin kypsynyttä ja aromaattista cheddarjuustoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *