Kampasimpukoita ja serranokinkkua
Marinoidut kampasimpukat pujotetaan varrastikkuihin serranokinkun kanssa. Serranokinkku pitää kampasimpukat mehevinä grillauksen aikana.
Ainekset
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- 8-12 sulatettua kampasimpukkaa
- 8 viipaletta serranokinkkua
- mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita kulhossa sitruunamehu, öljy, valkosipuli ja persiljasilppu. Lisää liemeen pari hyppysellistä sormisuolaa. Pane sulaneet simpukat liemeen maustumaan puoleksi tunniksi.
Kuumenna uunin grillivastukset tai käytä vartaiden kypsennykseen parilapannua. Valuta simpukat liemestään, säästä liemi. Puolita kinkkuviipaleet ja kääri nyyteiksi. Pujota pieniin varrastikkuihin 2–3 kampasimpukkaa ja 2 kinkkunyyttiä. Pariloi vartaat uunissa tai pannulla viitisen minuuttia välillä käännellen. Lorauta vähän lientä valmiiden vartaiden pinnalle ja mausta mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous