Reseptit

Kampasimpukoita ja serranokinkkua

Marinoidut kampasimpukat pujotetaan varrastikkuihin serranokinkun kanssa. Serranokinkku pitää kampasimpukat mehevinä grillauksen aikana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 8-12 sulatettua kampasimpukkaa
  • 8 viipaletta serranokinkkua
  • mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa sitruunamehu, öljy, valkosipuli ja persiljasilppu. Lisää liemeen pari hyppysellistä sormisuolaa. Pane sulaneet simpukat liemeen maustumaan puoleksi tunniksi.

Kuumenna uunin grillivastukset tai käytä vartaiden kypsennykseen parilapannua. Valuta simpukat liemestään, säästä liemi. Puolita kinkkuviipaleet ja kääri nyyteiksi. Pujota pieniin varrastikkuihin 2–3 kampasimpukkaa ja 2 kinkkunyyttiä. Pariloi vartaat uunissa tai pannulla viitisen minuuttia välillä käännellen. Lorauta vähän lientä valmiiden vartaiden pinnalle ja mausta mustapippurilla.

X