Kasviskorma ja punasipuli-kurkkusalsa
Reseptit

Kasviskorma

Lempeä kasviskorma ja raikas punasipuli-kurkkuraita nautitaan chapati-leivän ja basmatiriisin kera.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen ja Otavamedian kuva-arkisto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 bataatti
  • 2 rkl mietoa intialaista currytahnaa
  • 2 dl vettä + kasvisliemikuutio
  • 100 g kookoskermaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • tilkka sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 20 g paahdettuja mantelilastuja
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuullota sipulia, kukkakaalin kukintoja ja bataattikuutioita öljyssä sekoitellen. Lisää currytahna ja kuumenna. Lisää kasvisliemi ja kookoskerma. Hauduta hiljalleen 5–10 minuuttia.

2. Lisää sitruunamehu, jogurtti ja mausteet. Kuumenna. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja ja korianteria.

Tarjoile kasviskorma chapati-leivän ja kurkku-punasipuliraidan kanssa.

Katso myös nämä intialaiset kasvisruoat:

Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

188024-linssikeitto.jpg

Intialainen linssikeitto

780435-intiapata.jpg

Intialainen kikherne-perunapata

Kotiliesi.fi: Intialainen naanleipä

 

 

X