Kasvisspagetti
Kun kesäkurpitsa, porkkana ja palsternakka leikataan ohuiksia suikaleiksi ja höyrytetään ja maustetaan tilkalla öljyä, syntyy kevyt herkku.
Ainekset
- 1 Kesäkurpitsa
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1–2 rkl vettä
- ripaus suolaa
- 1–2 tl Provencen yrttisekoitusta
- 200 g kirsikkatomaatteja
- muutama oksa basilikaa
- 100 g voimakasta juustoraastetta (parmesaania, pecorinoa tai mustaleimaa)
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi kasvikset julienneleikkurilla, kasvishöylällä tai kuorimaveitsellä pitkulaisiksi suikaleiksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää 1 rkl öljyä ja ripaus suolaa ja anna kiehahtaa. Lisää porkkana- ja palsternakkasuikaleet sekä minuutin kuluttua kesäkurpitsasuikaleet. Anna höyrystyä pari minuuttia, kokeile kypsyys ja valuta vesi pois.
2. Lisää juureksiin öljy, osa juustoraasteesta ja yrttisekoitus. Sekoita ja annostele lautasille pikkutomaattien ja basilikan kanssa.
3. Lisää jokaiseen annokseen juustoraastetta ja pippuria pinnalle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous