Reseptit

Kasvisspagetti

Kun kesäkurpitsa, porkkana ja palsternakka leikataan ohuiksia suikaleiksi ja höyrytetään ja maustetaan tilkalla öljyä, syntyy kevyt herkku.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 Kesäkurpitsa
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1–2 rkl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1–2 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • muutama oksa basilikaa
  • 100 g voimakasta juustoraastetta (parmesaania, pecorinoa tai mustaleimaa)
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kasvikset julienneleikkurilla, kasvishöylällä tai kuorimaveitsellä pitkulaisiksi suikaleiksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää 1 rkl öljyä ja ripaus suolaa ja anna kiehahtaa. Lisää porkkana- ja palsternakkasuikaleet sekä minuutin kuluttua kesäkurpitsasuikaleet. Anna höyrystyä pari minuuttia, kokeile kypsyys ja valuta vesi pois.

2. Lisää juureksiin öljy, osa juustoraasteesta ja yrttisekoitus. Sekoita ja annostele lautasille pikkutomaattien ja basilikan kanssa.

3. Lisää jokaiseen annokseen juustoraastetta ja pippuria pinnalle.

X