Reseptit

Maitosuklaamousse ja vadelmia

Herkullinen maitosuklaamousse saa tässä reseptissä raikkautta vadelmista. Tarjoa herkku kauniista lasi-astiasta tai vaikkapa sulkaamunankuoresta.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maitosuklaamousse

  • 150 g maitosuklaata
  • 1 kpl keltuainen
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl kermaa
  • 0.5 dl maitoa
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Maitosuklaamousse tehdään helposti näin:

1. Sulata maitosuklaa vesihauteessa juoksevaksi.

2. Kuumenna kattilassa maito, sokeri ja keltuainen koko ajan sekoittaen. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja suklaa.

3. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen.

4. Anna suklaavaahdon jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

4. Ennen tarjoilua vaahdota kuohkeaksi ja tarjoile laseista vadelmien kanssa. Koristele maitosuklaamousse mintun lehdillä.

Saatat pitää myös tummasta suklaamoussesta tai vadelmapassion hedelmäsalaatin kanssa tarjottavasta suklaamoussesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään suklaavanukas

X