Retiisi-mustikkasalaatti
Napakan raikas retiisi-mustikkasalaatti sopii lisukkeeksi tai väliruoaksi. Se neutraloi suun ja tasoittaa pitkässä menussa tietä pääruoalle.
Ainekset
Retiisi-mustikkasalaatti
- 1 punasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 nippu retiisejä
- 125 g pensasmustikoita
- n. 40 g rucolaa
Valmistusohje
Retiisi-mustikkasalaatti tehdään helposti näin:
1. Kuori ja suikaloi punasipuli.
2. Laita suikaleet kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja ja ripaus suolaa. Kääntele maut sekaisin ja jätä maustumaan.
3. Huuhtele retiisit jääkylmällä vedellä, kuivaa ja leikkaa ne lohkoiksi.
4. Kun punasipuli on maustunut ja pehmentynyt, kääntele joukkoon retiisilohkot, mustikat ja rucola. Jaa retiisi-mustikkasalaatti annoskulhoihin ja tarjoa.
Katso myös: Raikkaat ja ruokaisat kesäsalaatit viekoittelevat jännittävillä makuyhdistelmillä – katso 6 salaattireseptiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Salaatti sopii arkeen ja juhlaan – kokosimme Kotilieden parhaat klassikot ja kutkuttavat uudet salaatti-ideat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous