Reseptit

Retiisi-mustikkasalaatti

Napakan raikas retiisi-mustikkasalaatti sopii lisukkeeksi tai väliruoaksi. Se neutraloi suun ja tasoittaa pitkässä menussa tietä pääruoalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Retiisi-mustikkasalaatti

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 125 g pensasmustikoita
  • n. 40 g rucolaa

Valmistusohje

Retiisi-mustikkasalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi punasipuli.

2. Laita suikaleet kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja ja ripaus suolaa. Kääntele maut sekaisin ja jätä maustumaan.

3. Huuhtele retiisit jääkylmällä vedellä, kuivaa ja leikkaa ne lohkoiksi.

4. Kun punasipuli on maustunut ja pehmentynyt, kääntele joukkoon retiisilohkot, mustikat ja rucola. Jaa retiisi-mustikkasalaatti annoskulhoihin ja tarjoa.

Katso myös: Raikkaat ja ruokaisat kesäsalaatit viekoittelevat jännittävillä makuyhdistelmillä – katso 6 salaattireseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Salaatti sopii arkeen ja juhlaan – kokosimme Kotilieden parhaat klassikot ja kutkuttavat uudet salaatti-ideat

X