Reseptit

Ricotta-pastavuoka

Täyteläinen pastavuoka mehevöitetään ricotta- ja parmesaanijuustolla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Jos makaronilaatikko on teidänkin perheen suosikkiruokaa, koukututte takuulla myös näihin muhevin pastavuokiin.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ricotta-pastavuoka:

  • 24 isoa conchiglionisimpukkapastaa
  • 250 g ricottajuustoa
  • 50 g vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • 50 g babypinaattia
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Tomaattikastike

  • 1 punasipuli
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk (400/240 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 tl ruokokidesokeria
  • ½ ruukkua basilikaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna punasipuli, juuriselleri ja porkkana. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää joukkoon säilyketomaatit ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 15 minuuttia ilman kantta. Riko tomaatteja hieman puukauhalla keittämisen aikana.

2. Keitä pastaa runsaassa suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

3. Sekoita kulhossa ricotta- ja parmesaanijuusto sekä huuhdeltu ja hienonnettu pinaatti. Mausta seos suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

4. Nosta kastike syrjään levyltä, mausta ja hienonna joukkoon runsas nippu tuoretta basilikaa.

5. Kaada uunivuoan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta. Täytä simpukkapastat yksitellen juustotäytteellä ja asettele kastikkeen päälle vuokaan. Kaada väleihin loput kastikkeesta niin, että pastat hieman peittyvät.

6. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja kypsennä 30–40 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti.

7. Raasta pinnalle tarjolle tuotaessa parmesaanijuustoa.

X