Reseptit

Ricottamunat

Ricottamunat on aivan supermaukas kananmunaruoka, joka toimii loistavasti myös lounasruokana runsaan ja raikkaan salaatin kera nautittuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ricottamunat

  • 400 g ricottanjuustoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna
  • 4 kananmunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Ricottamunat tehdään helposti näin:

1. Sekoita ricottajuuston joukkoon ripaukset suolaa ja mustapippuria, valkosipuli, sitruunan kuoriraaste sekä timjami.

2. Lusikoi ricottaseos pieneen laakeaan uunivuokaan, ja painele siihen lusikalla neljä kuoppaa.

3. Riko kananmunat noihin kuoppiin ja ripsauta munien pinnalle suolaa ja mustapippuria.

4. Valuta päälle oliiviöljy ja paista ricottamunia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia niin, että kananmunat kypsyvät ja saavat hieman väriä.

5. Tarjoa ricottamunat aamiaisella, brunssilla tai lounasruokana raikkaan salaatin kera.

Katso myös: Parsa-kananmuna-pekonipelti

Katso myös Kotiliesi.fi: Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

X