Reseptit

Ricottaskonssit ja mustikkaricottavoi

Pehmeä ricottajuusto ja raastettu appelsiinikuori tekevät näistä skonsseista vastustamattoman herkulliset. Mustikka-ricottavoi kruunaa herkkuhetken.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 0.5 prk (á 250 g) ricottajuustoa

voiteluun:

  • 1 dl maitoa

mustikka-ricottavoi

  • 0.5 prk (á 250 g) ricottajuustoa
  • 3 rkl sokeroitua mustikkasosetta
  • 2 rkl pehmeää voita

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää kylmä voi ja appelsiininkuori. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

Lisää joukkoon ricottajuusto. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä muutaman sentin paksuiseksi levyksi.

Painele pyöreällä muotilla, esim. ruoka lasilla noin 6 sentin läpimittaisia pyörylöitä. Nosta skonssit leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinnat maidolla.

Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Sekoita ricottajuusto, mustikkasose ja pehmeä voi keskenään levitteeksi. Tarjoile skonssien kanssa.

X