910232-rieskarullat_2048x1621.jpg
Reseptit

Rieskarullat savuporotäytteellä

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Jos kaipaat vaihtelua aamupalapöytään, tässä sinulle loistava vinkki savuporolla täytettyihin rieskarulliin.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 täysjyvärieskaa (esim. Fazer)
  • 100 g tuorejuustoa (rasvaa 2 %, esim. Viola)
  • 100 g poron kylmäsavupaistia ohuina siivuina
  • 1 ruukku salaatinlehtiä
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • tuoreita yrttejä (esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa)
  • 5 tl pinjansiemeniä

Valmistusohje

Poron kylmäsavupaistilla, juuustolla ja tomaateilla täytetyt rieskarullat tuovat mukavaa vaihtelua aamiaspöytään.

  1. Sivele tuorejuusto rieskoille, asettele päälle porosiivut ja salaatinlehdet. Leikkaa tomaatit viipaleiksi, silppua yrtit, paahda pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi ja lisää ainekset salaatinlehtien päälle.
  2. Kierrä rieskat löyhälle rullalle ja tarjoile paketti kauniisti narulla sidottua.
  3. Vaihtoehtoisesti tee rullista pieniä ja tiiviitä ja leikkaa ne viiteen palaan. Nosta rullat tarjolle leikkauspinta ylöspäin ja tarjoile esimerkiksi coctailpaloina.

Vinkki: Voit käyttää tuorejuuston sijaan myös esimerkiksi cheddarjuustoa tai valmista cheddarjuustokastiketta.

X