Reseptit

Riimihirveä paistista

29.10.2014 Teksti: Jouni Flinkkilä Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g raakakypsynyttä hirven paahtotai sisäpaistia
1 dl merisuolaa
2 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl rosepippuria
1 rkl rosmariinia
½ dl jaloviinaa / konjakkia
½ dl madeiraa

Valmistusohje

Paahto- tai sisäpaistista valmistettu riimihirvi maistuu karpalohilokkeen kanssa.

1. Poista paistista kalvot. Hiero paisti viinaksilla ja suolapippuri-seoksella. Pane paisti vuorokaudeksi maustumaan jääkaappiin sitä välillä käännellen.

2. Poista irtomausteet pinnasta ja pakasta paisti. Ota paisti hetki ennen tarjoilua sulamaan ja leikkaa siitä ohuita viipaleita

Lue myös:

Hirvi kruunaa syysaterian
Alle 15 euron riistaviinilöydöt!