Reseptit

Riimihirveä paistista

Syksyn maistuvin herkku: riimihirvi karpalohillon kera.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g raakakypsynyttä hirven paahtotai sisäpaistia
  • 1 dl merisuolaa
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl rosepippuria
  • 1 rkl rosmariinia
  • ½ dl jaloviinaa / konjakkia
  • ½ dl madeiraa

Valmistusohje

Paahto- tai sisäpaistista valmistettu riimihirvi maistuu karpalohilokkeen kanssa.

1. Poista paistista kalvot. Hiero paisti viinaksilla ja suolapippuri-seoksella. Pane paisti vuorokaudeksi maustumaan jääkaappiin sitä välillä käännellen.

2. Poista irtomausteet pinnasta ja pakasta paisti. Ota paisti hetki ennen tarjoilua sulamaan ja leikkaa siitä ohuita viipaleita

Lue myös:

Hirvi kruunaa syysaterian
Alle 15 euron riistaviinilöydöt!

X