Reseptit

Riimipeura

Tarjoa peuran sisäfilee raikkaan salaatin kera.
Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g peuran sisäfileetä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl valkopippurirouhetta
  • 1 rkl silputtua persiljaa

vadille:

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl karkeaa merisuolaa

salaatti:

  • 8 salaatinlehteä, esim. pieniä rucolan lehtiä
  • 4 tomaattia
  • 1 dl renkaiksi leikattua purjoa
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 rkl pieniä kaprisnuppuja
  • 1 tl kaprislientä

Valmistusohje

Aseta peuranfilee kelmun päälle ja mausta musta- ja valkopippurirouheella sekä persiljasilpulla. Kääri kelmu tiukasti lihan ympärille ja anna lihan jähmettyä pakkasessa mieluiten yön yli.

Ota liha pakkasesta huoneenlämpöön.

Valmista salaatti. Kuutioi tomaatit, suikaloi purjo, leikkaa oliivit viipaleiksi. Huuhtaise salaatinlehdet. Aseta salaatti keoksi vadin keskelle. Lisää kaprikset. Valele salaatti öljyllä ja valuta öljyä valmiiksi myös vadille.

Avaa liha kelmusta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Aseta lihaviipaleet öljytylle vadille ja ripota pinnalle karheaa merisuolaa tai hiutaleista sormisuolaa. Tarjoa annos saman tien.

X