Reseptit 3.12.2013

Riisi-banaanipannarit

Teksti: LK Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Riisi-banaanipannarit sopivat jouluaattona aamiaispöytään riisipuuron tilalle.  Sekaan voi pilkkoa jouluisia kuivahedelmiä, kuten luumuja, viikunoita tai taateleita tai näistä tehtyä sosetta.

Ainekset

5 dl keitettyä Urtekram puuroriisiä
4 munaa
2 banaania
2 rkl riisi- tai perunajauhoja
4 dl (3-5 dl) mantelimaitoa, kookosmaitoa, maitoa tai vettä
ripaus suolaa
Steviaa tai erytritolia
Maun mukaan vaniljajauhetta, kanelia tai kardemummaa

Paistamiseen

neitsytkookosöljyä

Valmistusohje

Laita kaikki pannukakkutaikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voit sekoittaa pannukakkutaikinan myös sauvasekoittimella. Taikina on hieman paksumpaa kuin tavallinen pannukakkutaikina. Kuumenna pieni määrä kookosöljyä pannulla ja lusikoi taikinaa pannulle pannukakuiksi. Alenna hieman lämpöä ja paista pannukakut kummaltakin puolelta noin 2–4 minuuttia. Vältä ylikypsentämistä, sillä pannukakuista tulee muuten kuivia. Nauti pannkukakut haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Riisi-banaanipannukakkujen reseptin on laatinut: ravitsemusasiantuntija Hanna Skyttä

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi