Reseptit

Riisi-kalakeitto

Värikäs kasvispainotteinen riisi-kalakeitto on ilo niin silmälle kuin kropalle.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 purjo (100 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni palsternakka (100 g)
  • 1/2 punainen paprika
  • 1.2 l kalalientä
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 500 g ruodotonta, nahatonta kuhafileetä suikaleina
  • 1 1/2 dl kypsää täysjyväriisiä
  • suolaa
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

 

  1. Pese ja paloittele purjo. Hienonna valkosipuli. Leikkaa kuoritut porkkanat ja palsternakka sekä paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kalaliemi ja lisää siihen pippurit.
  2. Kun liemi kiehuu, lisää riisit. Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan 10 minuuttia vaille kypsennysajan. Lisää joukkoon purjo, valkosipulinkynnet, porkkana, palsternakka, paprika ja kalasuikaleet. Keitä vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja kirvelillä.
  3. Lisää tilli ja tarjoile ruisleivän ja lisäkesalaatin kanssa.

Vinkki: Kiireinen vaihtaa kasvikset pakaste-vokkivihanneksiin ja täysjyväriisin esimerkiksi jasmiiniriisiin (keittoaika n. 10 min). Tällöin voit lisätä kaikki ainekset yhtä aikaa. Huomaa, että riisin vaihtuessa valkoiseksi ruoan kuitupitoisuus laskee. Täysjyvä on aina parempi vaihtoehto. Riisin tilalla voit käyttää myös punaisia linssejä. Huuhtaise linssit ennen käyttöä.

X