Reseptit

Riisi-mansikkajälkiruoka

Riisi-mansikkajälkiruoan voi valmistaa vaikka yli jääneestä riisipuurosta.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos
Riisi-mansikkajälkiruoan voi valmistaa vaikka yli jääneestä riisipuurosta.

Ainekset

  • ½ l kylmää riisipuuroa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 l mansikoita
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Mausta riisipuuro sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto riisipuuron joukkoon. Jaa seos annosastioihin tai levitä se yhteen suurempaan jälkiruokamaljaan.

Puhdista ja paloittele mansikat. Levitä mansikat riisipuuroseoksen päälle.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta seos. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelösokeriseos mansikoiden päälle. Pidä viileässä tarjoiluun saakka.

X