riisi-papuvuoka
Mistä lisää kuitua? Esimerkiksi riisi-papuvuoka sopii ateriaksi sellaisenaan tai vaikkapa broilerin lisukkeeksi.
Reseptit

Riisi-papuvuoka

Pavuissa on hyvälaatuista kasvisproteiinia ja kuituja. Tämä välimerellinen riisi-papuvuoka on tehty riisi-ohraseoksesta, mutta muutkin riisit sopivat ruokaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisi-papuvuoka:

  • 1 prk (300 g) kikherneitä
  • 150 g vihreitä pakastepapuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 2 dl riisi-ohraseosta
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mutapippuria
  • 2 tl yrttimaustesekoitusta
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuumenna kana- tai kasvisliemi. Kuullota silputut sipulit pehmeiksi öljytilkassa.

2. Pane riisiseos, pavut, kikherneet ja sipuli uunivuokaan. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada liemi ainesten päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja tomaatit. Kypsennä edelleen noin 20 minuuttia.

3. Tarjoa vuoka ateriaksi sellaisenaan tai vaikka broilerin lisukkeena.

Vinkki: Kastikkeeksi sopii maustettu kermaviili.

X