Riisi-papuvuoka
Pavuissa on hyvälaatuista kasvisproteiinia ja kuituja. Tämä välimerellinen riisi-papuvuoka on tehty riisi-ohraseoksesta, mutta muutkin riisit sopivat ruokaan.
Ainekset
Riisi-papuvuoka:
- 1 prk (300 g) kikherneitä
- 150 g vihreitä pakastepapuja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 2 dl riisi-ohraseosta
- 8 dl vettä
- 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mutapippuria
- 2 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 dl juustoraastetta
- 100 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuumenna kana- tai kasvisliemi. Kuullota silputut sipulit pehmeiksi öljytilkassa.
2. Pane riisiseos, pavut, kikherneet ja sipuli uunivuokaan. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada liemi ainesten päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja tomaatit. Kypsennä edelleen noin 20 minuuttia.
3. Tarjoa vuoka ateriaksi sellaisenaan tai vaikka broilerin lisukkeena.
Vinkki: Kastikkeeksi sopii maustettu kermaviili.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous