Riisijälkiruoka - Ruususen riisiherkku
Joulupöydän jälkiruoan kruunaa kuninkaallisesti - riisipuuro uudessa muodossaan - Ruususen riisiherkku. Ruususen riisiherkussa on energiaa vain 250 kcal/annos.
Ainekset
Riisijälkiruoka
- 1 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä
- 5 dl rasvatonta maitoa
- 2 tl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl ruusuvettä
- 1/4 tl kardemummaa
- 1/2 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
- 1 dl vispikermaa (rasvaa 23 %)
Lisäksi
- 2 dl pakastettua ruusunmarjasosetta
Valmistusohje
Riisijälkiruoka – Ruususen riisiherkku valmistuu helposti näin:
1. Kiehauta vesi, lisää riisit ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Lisää maito ja hauduta seos puuroksi välillä sekoitellen.
2. Mausta puuro ja lisää rouhitut pähkinät ja rusinat. Anna jäähtyä ja kääntele puuroon vaahdotettu kerma. Nauti pakastetun riisijälkiruoka ruusunmarjasoseen ja hedelmien, esimerkiksi muutaman viikunasiivun kera.
Vinkki: Kokeile myös kookoksella maustettua riisipuuroa
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet appelsiiniriisin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous