Reseptit

Riisijälkiruoka

Voit käyttää riisijälkiruokaan tähteeksi jäänyttä riisipuuroa ja päälle kaksi desilitraa valmista kinuskikastiketta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

riisipuuro:

  • ½ l maitoa
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 tl mineraalisuolaa

Lisäksi:

  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl kanelia tai piparkakkumaustetta
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

päälle:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 4 dl pakastepuolukoita

Valmistusohje

Keitä ensin riisipuuro. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää riisit ja hauduta puuroa silloin tällöin hämmentäen noin puoli tuntia tai kunnes puuro on kypsää. Mausta puuro mineraalisuolalla ja anna sen jäähtyä.

Mausta jäähtynyt puuro sokerilla ja kanelilla tai piparkakkumausteella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto puuron joukkoon.

Pane kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia, kunnes seos on saonnut. Ota kattila liedeltä ja lisää pakastepuolukat joukkoon.

Pane riisiseos yhteen suureen jälkiruokamaljaan tai jaa se annosastioihin. Levitä puolukkaseos päälle.

Vihje

Voit käyttää jälkiruokaan tähteeksi jäänyttä riisipuuroa ja päälle kaksi desilitraa valmista kinuskikastiketta.

X