Reseptit

Riisijälkiruoka - Ruususen riisiherkku

Joulupöydän jälkiruoan kruunaa kuninkaallisesti - riisipuuro uudessa muodossaan -  Ruususen riisiherkku. Ruususen riisiherkussa on energiaa vain 250 kcal/annos.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Vatsaa hellivä Ruususen riisiherkku, samettinen riisijälkiruoka maustetaan kardemummalla ja ruusuvedellä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisijälkiruoka

  • 1 dl vettä
  • 1 dl puuroriisiä
  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl ruusuvettä
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1/2 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dl vispikermaa (rasvaa 23 %)

Lisäksi

  • 2 dl pakastettua ruusunmarjasosetta

Valmistusohje

Riisijälkiruoka – Ruususen riisiherkku valmistuu helposti näin:

1. Kiehauta vesi, lisää riisit ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Lisää maito ja hauduta seos puuroksi välillä sekoitellen.

2. Mausta puuro ja lisää rouhitut pähkinät ja rusinat. Anna jäähtyä ja kääntele puuroon vaahdotettu kerma. Nauti pakastetun riisijälkiruoka ruusunmarjasoseen ja hedelmien, esimerkiksi muutaman viikunasiivun kera.

Vinkki: Kokeile myös kookoksella maustettua riisipuuroa

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet appelsiiniriisin

X