
Riisijälkiruoka
Voit käyttää riisijälkiruokaan tähteeksi jäänyttä riisipuuroa ja päälle kaksi desilitraa valmista kinuskikastiketta.
Ainekset
riisipuuro:
- ½ l maitoa
- 1 dl puuroriisiä
- 1 tl mineraalisuolaa
Lisäksi:
- ½ dl sokeria
- 1 rkl kanelia tai piparkakkumaustetta
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
päälle:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 4 dl pakastepuolukoita
Valmistusohje
Keitä ensin riisipuuro. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää riisit ja hauduta puuroa silloin tällöin hämmentäen noin puoli tuntia tai kunnes puuro on kypsää. Mausta puuro mineraalisuolalla ja anna sen jäähtyä.
Mausta jäähtynyt puuro sokerilla ja kanelilla tai piparkakkumausteella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto puuron joukkoon.
Pane kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia, kunnes seos on saonnut. Ota kattila liedeltä ja lisää pakastepuolukat joukkoon.
Pane riisiseos yhteen suureen jälkiruokamaljaan tai jaa se annosastioihin. Levitä puolukkaseos päälle.
Vihje
Voit käyttää jälkiruokaan tähteeksi jäänyttä riisipuuroa ja päälle kaksi desilitraa valmista kinuskikastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous