Reseptit

Riisipalloja, lohirullia ja kurkkutikkuja

Perjantai ja vain hetki ennen kuin viikonloppu saa taas alkaa. Fiilistä voi tunnelmoida ottamalla lounaaksi japanilaishenkisen lounasboksin, jossa on mukana riisipalloja, lohirullia sekä kurkkutikkuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

riisipallot:

  • 1 dl sushi- tai puuroriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • seesaminsiemeniä

Lisäksi:

  • graavi- tai kylmäsavulohta
  • soijaa
  • wasabia
  • porkkanatikkuja
  • kurkkutikkuja

Valmistusohje

Japanilaistyyppisestä perjantaiboksista riittää lounasta myös työkaverille. Juomaksi sopii vihreä tee.

1. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sokeri ja suola etikkaan. Lisää liemi kuumaan riisiin. Pyörittele huoneenlämpöinen riisi palleroiksi ja ripottele palleroille seesaminsiemeniä.
2. Leikkaa lohiviipaleet nauhoiksi ja kietaise rulliksi.
3. Pakkaa eväslaatikkoon mukaan myös soijaa, wasabia, sushi-inkivääriä sekä porkkana- ja kurkkutikkuja. Jälkiruoaksi maistuvat viinirypäleet.

Katso myös:

X