Reseptit

Riisipallot

Riisipallot ovat hauska lisä buffetpöytään ja ne sopivat moneen eri ruokalajiin. Pallot koristellaan mädillä tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi tonnikalalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisipallot

  • 250 g sushiriisiä
  • 3-4 rkl Kikkoman sushimaustekastiketta

koristeeksi

  • ruohosipulia
  • mätiä
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Riisipallot tehdään helposti näin:

1. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta sushikastikkeella ja annan riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Pyörittele riisistä kostutetuin käsin pieniä palloja. Aseta riisipallot tarjoiluvadille ja koristele makusi mukaan esimerkiksi mädillä, tonnikalalla tai seesaminsiemenillä.

Riisipallot
Somat riisipallot sopivat lisukkeeksi kaikille juhlapöydän ruoille. © Jukka Pakarinen

Lue myös: Sushia vasta-alkajalle

Lue myös Kotiliesi.fi: Surimi on sushistakin tuttu edullinen raaka-aine – rapupuikko ei sisällä nimestään huolimatta lainkaan rapua

X