Riisipaperi-burgerit
Korvaa hampurilaissämpylät riisipapereilla. Paloittele keveiden burgereiden lisukkeeksi tikun muotoiset raakaranskalaiset kyssäkaalista.
Ainekset
- 1 pkt (240 g) nyhtökauraa
- 2 rkl öljyä (esim. seesami-)
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- n. 1/2 punaista chiliä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl ruokosokeria tai hunajaa
- n. 1 dl tuoretta korianteria
Lisäksi:
- 12 kpl riisipaperia, salaatin- tai kaalinlehteä
- n. 500 g kasviksia (esim. punakaali, varsiparsakaali eli broccoliini, porkkana)
Dippikastike:
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl limetin mehua
- 1 rkl ruokosokeria
- 1/2-1 punaista chiliä viipaloitun
Valmistusohje
1. Tee nyhtökauratäyte. Kuu menna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä hienonnetut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri sekä viipaloitu chili. Lisää pannulle nyhtökaura ja paista hetki käännellen.
2. Mausta seos soijakastikkeella, sokerilla ja tuoreella korianterilla. Tarkista maku ja anna seoksen jäähtyä. Kuori ja paloit tele haluamasi kasvikset.
3. Kokoa burgerit. Upota riisipaperit yksi kerrallaan kädenlämpöiseen veteen noin 20 sekunniksi. Kun riisipaperi on pehmennyt, valuta ja nosta se lautaselle.
4. Pane haluamasi täytteet paperin alaosaan ja käännä alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat keskelle ja rullaa napakaksi.
5. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoile burgerit heti dipin kera. Älä kasaa rullia päällekkäin, koska ne takertuvat helposti toisiinsa kiinni.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous