Reseptit

Riisipaperi-burgerit

12.1.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Korvaa hampurilaissämpylät riisipapereilla. Paloittele keveiden burgereiden lisukkeeksi tikun muotoiset raakaranskalaiset kyssäkaalista.

Ainekset

1 pkt (240 g) nyhtökauraa
2 rkl öljyä (esim. seesami-)
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
n. 1/2 punaista chiliä
2 rkl soijakastiketta
1 tl ruokosokeria tai hunajaa
n. 1 dl tuoretta korianteria

Lisäksi:

12 kpl riisipaperia, salaatin- tai kaalinlehteä
n. 500 g kasviksia (esim. punakaali, varsiparsakaali eli broccoliini, porkkana)

Dippikastike:

3 rkl soijakastiketta
3 rkl limetin mehua
1 rkl ruokosokeria
1/2-1 punaista chiliä viipaloitun

Valmistusohje

1. Tee nyhtökauratäyte. Kuu­ menna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä hienonnetut valko­sipulinkynnet, raastettu inkivääri sekä viipaloitu chili. Lisää pannulle nyhtökaura ja paista hetki käännellen.

2. Mausta seos soijakastikkeella, sokerilla ja tuoreella korian­terilla. Tarkista maku ja anna seoksen jäähtyä. Kuori ja paloit­ tele haluamasi kasvikset.

3. Kokoa burgerit. Upota riisipaperit yksi kerrallaan kädenlämpöiseen veteen noin 20 sekunniksi. Kun riisipaperi on pehmennyt, valuta ja nosta se lautaselle.

4. Pane haluamasi täytteet paperin alaosaan ja käännä alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat keskelle ja rullaa napakaksi.

5. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoile burgerit heti dipin kera. Älä kasaa rullia päällekkäin, koska ne takertuvat helposti toisiinsa kiinni.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme