Reseptit 2.9.2013

Riisipuuro uusin maustein – Ruususen riisiherkku

Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl rasvatonta maitoa
2 tl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl ruusuvettä
0.3 tl kardemummaa
0.5 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
1 dl vispikermaa (rasvaa 23 %)

Lisäksi:

2 dl pakastettua ruusunmarjasosetta

Valmistusohje

Joulupöydän jälkiruoan kruunaa kuninkaallisesti – riisipuuro uudessa muodossaan –  Ruususen riisiherkku. Ruususen riisiherkussa on energiaa vain 250 kcal/annos.

1. Kiehauta vesi, lisää riisit ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Lisää maito ja hauduta seos puuroksi välillä sekoitellen.
2. Mausta puuro ja lisää rouhitut pähkinät ja rusinat. Anna jäähtyä ja kääntele puuroon vaahdotettu kerma. Nauti pakastetun ruusunmarjasoseen ja/tai hedelmien (esimerkiksi muutaman viikunasiivun) kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi