Reseptit

Riisivanukas ja mehustettuja luumuja

Riisivanukas saa karamellimaisen aromin kookosmaidon ja kondensoidun maidon yhdistelmästä. Portviinillä maustetut mehustetut luumut kruunaavat herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisivanukas:

  • 1 dl puuroriisiä
  • 5 dl kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 1/2 tl kardemummaa

Mehustetut luumut:

  • 4-6 luumua
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl portviiniä

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan riisi, kookosmaito, vesi ja suola. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta niin, että riisi pehmenee ja seos muuttuu löysäksi puuroksi. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro.

2. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon kondensoitu maito ja kardemumma. Jaa puuro annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin odottamaan.

3. Lohko luumut ja poista kivet. Laita lohkot kattilaan ja lisää sokeri, vesi ja portviini. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä hieman.

4. Lusikoi mehustettuja luumuja riisivanukkaiden pinnalle ja tarjoile.

X