Riistapatee
Jos etsit juhliin maukasta alkuruokaa, kokeile riistapateeta. Pateen kanssa voit tarjoilla tyrnikastiketta.
Ainekset
- 1 kokonainen sorsa
- 400 g hirvenlihaa
- 200 g sipulia
- 100 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 100 g selleriä
- merisuolaa
- mustapippuria
- laakerinlehti
Lisäksi:
- 500 g porsaan jauhelihaa
- 100 g savupekonia
- 200 g sipulia kuutioina
- 5 valkosipulin kynttä
- 1 oksa salviaa
- 5 kananmunaa
- 1 rkl maizenaa
- suolaa
- mustapippuria
- 4 cl jaloviinaa
- 1 dl punaviiniä
- 2 dl ranskankermaa
- 300 g voitaikinaa
Valmistusohje
Paahda sorsaa uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia. Laita sorsa ja hirven lihat kattilaan ja keitä liemijuuresten kanssa kypsiksi. Siivilöi liemi ja paloittele lihat.
Kuullota hienonnetut sipulit, suikaloitu salvia ja pekoni. Jäähdytä. Sekoita jauhelihan kanssa massaksi. Lisää pilkotut hirven ja sorsan lihat. Tarkista maku.
Kauli voitaikina ohueksi ja levitä voideltuun, suorakaiteen muotoiseen pateevuokaan. Lisää massa, kiedo taikina kanneksi. Paista 160 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes mureke on kypsää.
Irrota vuoasta ja tarjoa jäähtyneenä tyrnikastikkeen kanssa.
Ohje: Krapihovi, Tuusula.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous