Reseptit

Riistapatee

Jos etsit juhliin maukasta alkuruokaa, kokeile riistapateeta. Pateen kanssa voit tarjoilla tyrnikastiketta.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen sorsa
  • 400 g hirvenlihaa
  • 200 g sipulia
  • 100 g porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g selleriä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • laakerinlehti

Lisäksi:

  • 500 g porsaan jauhelihaa
  • 100 g savupekonia
  • 200 g sipulia kuutioina
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 oksa salviaa
  • 5 kananmunaa
  • 1 rkl maizenaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 cl jaloviinaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 300 g voitaikinaa

Valmistusohje

Paahda sorsaa uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia. Laita sorsa ja hirven lihat kattilaan ja keitä liemijuuresten kanssa kypsiksi. Siivilöi liemi ja paloittele lihat.

Kuullota hienonnetut sipulit, suikaloitu salvia ja pekoni. Jäähdytä. Sekoita jauhelihan kanssa massaksi. Lisää pilkotut hirven ja sorsan lihat. Tarkista maku.

Kauli voitaikina ohueksi ja levitä voideltuun, suorakaiteen muotoiseen pateevuokaan. Lisää massa, kiedo taikina kanneksi. Paista 160 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes mureke on kypsää.

Irrota vuoasta ja tarjoa jäähtyneenä tyrnikastikkeen kanssa.

Ohje: Krapihovi, Tuusula.

 

X