23.5.2012

Riistapatee

Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

1 kokonainen sorsa
400 g hirvenlihaa
200 g sipulia
100 g porkkanaa
100 g palsternakkaa
100 g selleriä
merisuolaa
mustapippuria
laakerinlehti

Lisäksi:

500 g porsaan jauhelihaa
100 g savupekonia
200 g sipulia kuutioina
5 valkosipulin kynttä
1 oksa salviaa
5 kananmunaa
1 rkl maizenaa
suolaa
mustapippuria
4 cl jaloviinaa
1 dl punaviiniä
2 dl ranskankermaa
300 g voitaikinaa

Valmistusohje

Paahda sorsaa uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia. Laita sorsa ja hirven lihat kattilaan ja keitä liemijuuresten kanssa kypsiksi. Siivilöi liemi ja paloittele lihat.

Kuullota hienonnetut sipulit, suikaloitu salvia ja pekoni. Jäähdytä. Sekoita jauhelihan kanssa massaksi. Lisää pilkotut hirven ja sorsan lihat. Tarkista maku.

Kauli voitaikina ohueksi ja levitä voideltuun, suorakaiteen muotoiseen pateevuokaan. Lisää massa, kiedo taikina kanneksi. Paista 160 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes mureke on kypsää.

Irrota vuoasta ja tarjoa jäähtyneenä tyrnikastikkeen kanssa.

Ohje: Krapihovi, Tuusula.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi