Reseptit

Riistatartar

Riisitartar tarjoillaan sinapilla maustetun smetanan ja ruisleipätikun kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lihahakkelusta tai jauhelihaa, hirveä, peuraa tai kaurista
  • 1 rkl pippuriseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 raakaa keltuaista
  • 2 punasipulia
  • 1 etikkakurkku
  • 1 pieni tuore kurkku
  • 1 etikkapunajuuri
  • 1 rkl kaprista
  • 1 dl smetanaa tai vatkattua kuohukermaa +
  • 1 tl sinappia

Valmistusohje

Jaa jauhettu tai puukolla raaputettu liha neljäksi pihviksi ja taputtele lautaselle muotoonsa. Paina keskelle kuoppa ja aseta kuoppaan tuore keltuainen kuoren puolikkaassa.

Pilko pihvin lisukkeeksi punasipulia, kurkkua ja punajuurta ja ripota pihvin päälle jauhettua pippuria, paprikaa, suolaa, hunajaa ja kaprista. Tarjoa sinapilla maustetun smetanan ja ruisleipätikun kanssa.

X