Reseptit

Riistatorttu

Riistatorttu tai riistapaistos on paitsi makoisa suolapala myös käypä ateria, kun varustat paistoksen pariksi kulhollisen salaattiaineksia. Kylmänä riistatorttu sopii evääksi nuotiolla kuumennetun keiton tai pannukahvin kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riistatorttu

  • 6 dl leipämuruja, hapankorppuja tai rukiista näkkileipää
  • 50 g sulatettua voita

täyte:

  • 400 g eli tölkki kypsää hirveä tai peuraa, purkitettuna mausteliemineen
  • 2 sipulia
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa tai maitoa
  • 150 g raastettua juustoa, emmentalia
  • (50 g juustoa tikkuina pinnalle halutessa)
  • 1 rkl kuusenkerkkiä tai rosmariininneulasia

Valmistusohje

Riistatorttu tehdään näin helposti:

1. Murskaa korput tai näkkileipä tehosekoittimessa tai hierrä jauhoksi puunuijan avulla pyöreäpohjaisessa kulhossa. Levitä korppuseos uunivuokaan ja valuta päälle voisula. Sekoita tasaiseksi ja painele tiiviisti pyöreän paistosvuoan (läpimitta noin 28 cm) pohjalle. Anna hetken kohmettua kylmässä.

2. Pilko purkitettu liha ja levitä korppuseoksen päälle. Valuta mahdollinen liemi vuokaan.

3. Silppua sipulit sekä neulaset ja ripota lihan päälle. Yhdistä munat, kerma tai maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokaan. Aseta pinnan elävöitykseksi juustosta leikatut tikut paistoksen pinnalle, esimerkiksi verkonsilmäkuvioksi. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia eli kunnes munamaito on hyytynyt.

4. Tarjoa riistatorttu kuumana suoraan vuoasta raikkaan salaatin kanssa.

Saatat pitää myös omenaisesta hirvikiusauksesta tai muhkeasta riistapiirakasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvikäristys

X