Reseptit

Risotto verde

Kevään vihreä risotto verde tehdään pinaatista, parsasta ja herneistä. Sitruuna tuo makuun terävää kepeyttä. Kasvisrisotto sopii sellaisenaan pääruoaksi tai lisukkeeksi kalalle tai lihalle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Risotto verde

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 6 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 50 g voita

Parsa-hernetahna

  • 1 pieni puntti (250 g) vihreää tankoparsaa
  • 50 g pinaattia
  • 2 dl pakasteherneitä sulatettuna
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Risotto verde tehdään helposti näin:

1. Valmista tahna. Pese tankoparsat, katkaise kuivahtanutta vartta pois, kuori tarvittaessa (tuoreita hoikkia parsoja ei tarvitse kuoria) ja paloittele. Keitä parsoja 2 minuuttia. Lisää pinaatit ja keitä 30 sekuntia. Kaada seos siivilään, nosta siivilä kulhon päälle. Valuta päälle kylmää vettä, jotta parsat ja pinaatit jäähtyvät nopeasti. Valuta vedestä. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella parsat (ota muutamia parsanuppuja koristeeksi), pinaatinlehdet, herneet, sitruunamehu ja raastettu kuori, öljy ja suola.

2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi.

3. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

4. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle sipulit ja riisit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Lisää joukkoon valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon, lisää pari kauhallista kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imeytynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen. Lisää parmesaaniraaste, voinokareet ja parsa-hernetahna. Kaada risotto tarjoiluvadille. Koristele parsanupuilla. Tarjoile risotto verde heti.

Katso myös: Kesäkurpitsarisotto

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa-vuohenjuustorisotto

X