Reseptit

Rocky Road -suklaa

Rocky Road -suklaa on alunperin Australiassa keksitty mutta myös Yhdysvalloissa suureen suosioon noussut herkku. Rocky Road-suklaaseen voit valita raaka-aineet oman maun mukaan, pääsääntönä kuitenkin, että suklaan mukaan tulisi saada sekä suolaista että makeaa. Tästä Rocky Road -suklaasta saat raikkaamman version lisäämällä joukkoon vielä tuoreita lohkottuja mansikoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rocky Road -suklaa

  • 400 g tummaa leivontasuklaata
  • 2 dl pieniä vaahtokarkkeja
  • 1 dl ranskanpastilleja
  • 2 dl pieniä suolakeksejä, -kaloja ja -tikkuja

Valmistusohje

Rocky Road -suklaa tehdään näin helposti Teresa Välimäen ohjeella:

1. Vuoraa keskikokoinen uunivuoka leivinpaperilla.

2. Sulata suklaa ja kaada puolet vuokaan, levitä suklaa tasaisesti. Ripottele suklaan pinnalle vaahtokarkit, ranskanpastillit ja käsin murskatut suolakeksit sekä suolakalat ja -tikut. Kaada päälle loput suklaat.

3. Nosta rocky road jääkaappiin jähmettymään.

4. Leikkaa suklaasta sopivan kokoisia herkkupaloja. Jos tätä herkkua jää jostain syystä yli, säilytä Rocky Road -suklaa jääkaapissa tarvittaessa ja nauti se noin viikon kuluessa.

Saatat pitää myös suussa sulavasta suklaa-nutellatriflestä, pähkinä-suklaafudgesta, joka syntyy ilman valkoista sokeria tai lastenjuhlien vetonaulasta, suklaa-pähkinä- popcorneista.

Katso myös: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai lahjaksi

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyvät kahden suklaan keksit

X