Reseptit

Roinisten kantarelli-pancettapasta

Roinisten yksinkertaisesti herkullinen pasta syntyy kymmenessä minuutissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pari kourallista kantarelleja
  • 8 ohuehkoa viipaletta pancettaa (italialainen siansivu)
  • tilkka oliiviöljyä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • valkosipulia maun mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania
  • 1 pkt tagliatellea

Valmistusohje

Kantarelli-pancettapasta Roinisten ohjeella valmistuu helposti näin:

Pane iso kattilallinen vettä kiehumaan.

Pilko ja paista pancetta paistinpannulla. Pilko sienet ja silppua sipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit. Paista ne pancettasta irronneessa rasvassa ja tilkassa oliiviöljyä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli.

Mausta kiehuva pastavesi teelusikallisella suolaa, lisää tagliatellet ja keitä pari minuuttia. Valuta pasta ja kaada pannulle muiden ainesten päälle. Sekoita, lisää tarvittaessa öljyä tai voita. Mausta pippurilla sekä parmesaanilla ja tarjoa kantarelli-pancettapasta heti.

Ohje: Ismo Roininen, Roiniset Oy, Hakaniemen Kauppahalli

Lue myös: Kantarelli on metsän kultaa – poimi parhaat kantarellireseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyt kantarellit

X