Mainos Reseptit

@RokkaavaKokki: Gluteeniton mango-juustokakku

19.5.2015 Teksti: @RokkaavaKokki Kuvat: @RokkaavaKokki

Valmistusaika

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

3 dl Urtekram kaurajauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
100 g voita

Täyte

200 g Mango-tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

Kiille

4 dl mangososetta
0,5 dl sokeria
6 liivatelehteä

Valmistusohje

@RokkaavaKokki  osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Sulata voi ja sokeri kattilassa. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja levitä leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle.

Laita vuoka jääkaappiin.

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet sitruunamehussa ja vedessä kuumentamalla.

Sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Kaada vuokaan, tasoita ja laita pakastimeen.

Sulata liotetut liivatelehdet ja sokeri desilitrassa juoksevaa mangososetta kuumentamalla, jos käyttämäsi sose on kiinteää lisää tilkka vettä. Sekoita nauhana lopun soseen joukkoon. Kaada varovasti täytteen päälle.

Peitä vuoka kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin. Hätäisimmät ei odota koko yötä.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *