Reseptit

Rommilla maustettu omena-puolukkahillo

16.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 keskikokoista omenaa
5 dl puolukoita
1 vaniljatanko halkaistuna
1 kanelitanko
0,5 dl vettä
4 dl hillosokeria
0,5 dl rommia

Valmistusohje

Rommilla maustettu omena-puolukkahillo sopii syksyyn. Koristele hillopurkit näteiksi ja voit antaa hilloa lahjaksi.

1. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.

2. Mittaa omenapalat, puolukat, vanilja- ja kanelitangot sekä vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi ja hauduta noin 10 minuuttia, niin että omenat pehmenevät. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä vielä noin 15 minuuttia, lisää loppuvaiheessa rommi.

3. Soseuta hillo halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *