Rommilla maustettu omena-puolukkahillo
Omena-puolukkahillo sopii lahjaksi, kun sen säilöö kauniiseen lasipurkkiin.
Ainekset
- 2 keskikokoista omenaa
- 5 dl puolukoita
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- 1 kanelitanko
- 0,5 dl vettä
- 4 dl hillosokeria
- 0,5 dl rommia
Valmistusohje
Rommilla maustettu omena-puolukkahillo sopii syksyyn. Koristele hillopurkit näteiksi ja voit antaa hilloa lahjaksi.
1. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.
2. Mittaa omenapalat, puolukat, vanilja- ja kanelitangot sekä vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi ja hauduta noin 10 minuuttia, niin että omenat pehmenevät. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä vielä noin 15 minuuttia, lisää loppuvaiheessa rommi.
3. Soseuta hillo halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.
4. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous