Reseptit

Rommitahmapullat

Maailman parhaissa pullissa ei ole säästelty aineksia. Tahmapullien täytteenä on rommikarpalokreemiä. Paistettujen pullien pinta on silattu tahmeaksi rommiliemellä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina:

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g leivontamargariinia tai voita

Täyte:

  • 1/2 dl rommia
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

  • 100 g manteleita tai pähkinöitä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 50 g voita
  • 3/4 dl rommia

Valmistusohje

1. Lämmitä täytteen rommi ja sokeri kevyesti, lisää karpalot ja anna niiden pehmitä liemessä taikinan ja täytteen valmistamiseen asti. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.

2. Valmista pullataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

3. Tee taikinan kohotessa täyte. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään. Lisää karpalot liemineen.

4. Kauli kohonnut taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla 12 viipaleeksi. Nosta viipaleet paperisiin pullavuokiin ja kohota noin 20 minuuttia.

5. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia. Tee rommiliemi pullien paistuessa. Rouhi mantelit tai pähkinät. Laita sokeri, siirappi, voi ja rommi kattilaan. Keitä hetki ja lisää pähkinät. Lusikoi liemi lämpimien pullien päälle.

X