Reseptit

Rooibos-tomaattikeitto

Rooibos-tomaattikeitto tarjotaan kylmänä. Valuta annosten pinnalle vähän öljyä paprikapurkista ja koristele vesikrassilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 200 g säilöttyjä paahdettuja paprikoita
  • 4 dl vahvaa kylmää rooibos-teetä
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • 1–2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl currya
  • hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1.Pane tomaatit liemineen, paprikat, kylmä tee ja viinietikka monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi.

2. Lisää kerma ja mausta keitto currylla, hunajalla, suolalla sekä mustapippurilla.

3. Tarjoa keitto kylmänä.

Katso myös:

Rooiboslatte, Ruoka.fi

Tomaatti-inkiväärikeitto, Ruoka.fi

Rooibosjuoma, Kotiliesi.fi

X