Reseptit

Rooiboslatte

25.5.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Jukka Pakarinen/ Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

4 dl kevytmaitoa
3 pussia maustettua rooibosteetä
(1/2–1 rkl hunajaa)

Päälle

ripaus kanelia tai kardemummaa

Valmistusohje

Rooiboslatte avaa lempeästi uniset silmät.

Kiehauta maito teräskattilassa koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila sivuun, lisää teepussit ja hauduta noin viisi minuuttia. Makeuta halutessasi hunajalla. Kuumenna juoma kiehuvaksi kierrevatkaimella voimakkaasti vatkaten, kunnes pintaan syntyy maitovaahtoa. Kaada juoma laseihin ja lusikoi maitovaahtoa teen pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia tai kardemummaa.

Katso myös:

Chai-latte

Rooibos-mangojäätee

Appelsiini-chailatte

Kotiliesi: Kanelilatte