Mainos Reseptit

Rosépippurinen suklaa-mansikkahillo

11.8.2015 Teksti: Anu, Seinäjoki

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g mansikoita
250 g Dansukker Hillosokeri
1/2 tl kokonaisia rosépippureita
1/2 dl Cointreauta
25-30 g hyvää tummaa suklaata (70%)

Valmistusohje

Perkaa mansikat, pilko isoimmat pienemmiksi paloiksi. Laita kattilaan mansikat, rosépippurit ja Cointreau. Kuumenna, kunnes nousee höyryä ja lisää joukkoon hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä muutaman kerran sekoittaen.

Nosta kattila pois liedeltä ja anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia. Kuori tarvittaessa vaahto hillon pinnalta. Lisää joukkoon karkeasti rouhittu tumma suklaa. Sekoita hyvin varoen suklaa hillon joukkoon.

Kaada hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä. Hillo hyytyy kunnolla vuorokauden sisällä.

Kääpiölinnan köökissä -blogi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *