Reseptit

Rosésangria

Rosésangria tehdään puolikuivasta roseviinistä ja portviinistä. Juoma onnistuu myös alkoholittomana. Käytä tällöin alkoholitonta kuivaa rosékuohuviiniä ja korvaa portviini rypälemehu- tai mustaherukkamehutiivisteellä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rosésangira

  • 7 1/2 dl puolikuivaa rosékuohuviiniä
  • 1 dl portviiniä
  • 6 dl sitruunalimonadia
  • 1 sitruunan mehu

Lisäksi

  • 1 sitruuna viipaleina
  • 250 g puutarhamarjoja (vadelmia, herukoita tms.)
  • kourallinen tuoreita basilikanlehtia
  • jäitä

Valmistusohje

Rosésangria tehdään helposti näin:

1. Mittaa juoman kylmät ainekset isoon kulhoon tai kannuun. Sekoita.

2. Lisää sitruunaviipaleet, puhdistetut marjat ja basili­kanlehdet.

3. Täytä lasit jäillä ja kaada päälle kaunis rosésangria.

Katso myös: Alkoholiton booli on paitsi trendikäs myös huomaavainen valinta tarjottavaksi – näin teet juhlien raikkaimmat juomat!

Katso myös Kotiliesi.fi: Sangria ja muut illanistujaisten juomat

X