Reseptit

Rosmariini-juustoleipäset

Rosmariini-juustoleivät valmistuvat kädenkäänteessä iltateelle tai keiton seuraksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 1/2 dl sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 1–2 dl juustoraastetta
  • 2 tl siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
  • 2 1/2 dl maitoa tai piimää

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, juustoraaste ja rosmariini keskenään. Tarkista aina rosmariinin maku, ennen kuin lisäät silpun muihin aineisiin. Jotkut lajikkeet ovat vahvan makuisia, toiset miedompia.

2. Lisää rasva, siirappi tai hunaja ja kylmä neste. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

3. Jaa taikina pellille kuudeksi kakkaraksi. Litistä kakkarat jauhotetulla kädellä matalammiksi.

4. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Lisää ihania leipiä iltapalalle:

Rapea_gluteeniton_teeleipa

Rapea gluteeniton teeleipä

812151-focaccia_Marstio.jpg

Focaccia-leipäset

747055-yrtti-porkkanaleipaset.jpg

Yrtti-porkkanaleipäset

Kotiliesi.fi: Leipätaskut

X