Rosmariini-juustoleipäset
Rosmariini-juustoleivät valmistuvat kädenkäänteessä iltateelle tai keiton seuraksi.
Ainekset
- 3 1/2 dl sämpyläjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- noin 1 rkl silputtua rosmariinia
- 1–2 dl juustoraastetta
- 2 tl siirappia tai juoksevaa hunajaa
- 1/2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
- 2 1/2 dl maitoa tai piimää
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, juustoraaste ja rosmariini keskenään. Tarkista aina rosmariinin maku, ennen kuin lisäät silpun muihin aineisiin. Jotkut lajikkeet ovat vahvan makuisia, toiset miedompia.
2. Lisää rasva, siirappi tai hunaja ja kylmä neste. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Jaa taikina pellille kuudeksi kakkaraksi. Litistä kakkarat jauhotetulla kädellä matalammiksi.
4. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Lisää ihania leipiä iltapalalle:
Kotiliesi.fi: Leipätaskut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous