Reseptit

Rosmariini-limettilohta ja parsakaalia

Vihreät kasvikset ovat elämän eliksiiriä. Niissä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka suojaavat solujamme vahingoittumiselta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g nahatonta lohifileetä
  • 8 rosmariinin oksaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 limettiä
  • suolaa

Parsakaali

  • 600 g parsakaalin nuppuja
  • (vettä ja suolaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifile kahdeksaksi kapeaksi palaksi.

2. Poista rosmariinin oksista lehdet ylintä tupsua lukuun ottamatta. Hienonna lehdet ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä 1 limetin mehu. Hiero seos lohipalojen pintaan ja pujota lohipalat rosmariinin oksiin. Mausta pinnat suolalla.

3. Lohko toinen limetti.

4. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä parsakaaleja 3–4 minuuttia. Valuta. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista parsakaaleja muutama minuutti. Mausta kevätsipulilla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan.

5. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista lohivartaat kypsiksi.

6. Jaa paistettu parsakaali lautasille ja nosta päälle lohivartaat sekä limettilohkot.

Lisää ravitsevia kalaruokia:

952933-uunilohi_ja_ohratto.jpg

Lohta ja hedelmäistä ohrattoa

Kukkakaalia_ja_lohta

Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

752762-lohta-ja-kasviksia.jpg

Lohta ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Cape malay -lohi

X